понеделник, 13 май 2013 г.

Аз бях в Италия, Част 2.

Този път в рубриката „Хора” ми се ще да си позволя да кажа, че имам някои много добри попадения за маниера на снимане, който имам – бързо, тайно и откраднато. Да снимам в туристическа среда е прекрасно, защото всеки си върши работата и има толкова много хора и забележителности, че на никой не му прави впечатление насочения към него или не фотоапарат, ако въобще го види. Но пък е кошмарно препълнено и шансът да ти се получи снимка от раз е точно толкова, колкото и да е просто сбирщина от размазани фигури. А и човекът е самоволна единица – докато успееш да насочиш апарат към него, току виж решил да си тръгне, да промени поза или дейност, която ти е допадала за кадър. Считам обаче подобни снимки за много откровени. Затова когато поредицата ми с хора се получи така приятна, съм много доволна.

Та това са хората от Италия. Красиви са и за мен е чест, че се побраха сред рамките ми. :) Ако тази поредица ви допадне, може да разгледате подобна от Прага: Аз бях в Прага, Част 3.

P.S.: Ще ми се пак да дам това уточнение - Ако някой случайно се познае и не му е приятно да присъства в блога, моля, нека ми пише. / If somebody recognize himself from the pictures and is not ok being in my blog, please, write a comment and the picture will be deleted. And if, by any chance, there’s a picture of you and you like it, you may write a comment just to say “Hi”. :) You are here, because I think you are beautiful!
















ммм да! пътният знак показва отношението ми към обекта, над който се намира, без въобще да го обективизирам.... още момичетата вдясно може и да ме имат в кадър :)


Socially awkward person reporting for duty!! (starring me) :)














и тук да отбележа момичетата в млечно зелено долу вдясно :)

2 коментара:

  1. Снимките ти са страхотни отново, зареждащи и с много собствена атмосфера! :) И са ценни именно заради уловените моменти и дреболии вместо баналните забележителности, пред които всеки се щрака за ФБ. :D

    Вземи сложи един бутон на ТБЛ, да отчитам мълчаливо, когато нещо ми е харесало и бързам (или не мога да измисля нищо умно за коментар). :)

    ОтговорИзтриване
  2. хех мерси! лукса на това да държиш апарата по екскурзии! но и аз имам 3-4 снимки пред забележителности :)

    а за бутона, като разбера, кое как се случва тук, може и да сложа. 3 години и половина и още съм като в необрано лозе. наскоро ми отнеха и лукса да си поставям снимките, където искам и всичките се приравняват вляво!... а тъкмо бях намерила свободата в действията си :)

    ОтговорИзтриване